Reclame verwijderen bij Windows Live Messenger (MSN)

Handig, Programma's, Tutorials, Uitleg Geef een reactie

Reclame Onder je contact personen lijst van Windows Live Messenger staat altijd een reclame. Deze reclame is vaak niet interessant en neemt een gedeelte van je scherm in beslag.

Dit geld ook voor de reclame teksten onder aan het gespreksvenster, deze hebben voor de meeste mensen geen functie.

Het leuke is dat je deze reclame weg kunt halen, met het programma A-Patch. Download A-Patch van: http://apatch.org/downloads.php. Meestal moet je moet je de bovenste versie gebruiken. Dit merk je als het programma aangeeft dat de versie van het programma niet overeen komt met de versie van jou Messenger:

Verkeerde versie

Om te controleren welke versie van Windows Live Messenger jij hebt ga je naar het hoofdvenster van Messenger. Daar klik je op menu knop, Help, Info over Windows Live Messenger. Je krijgt dan het volgende schermpje te zien:

msn versie

In het rode vak zie je de versie en de Build van jou Windows Live Messenger. Zoek hierna op de website van A-Patch de goede versie op.

Open het programma wat je zo juist gedownload hebt.

sellecteer taal

Selecteer de taal Nederlands.

kies patch

Kies voor Patch Messenger.

Je krijgt nu het hoofdscherm van A-Patch te zien.

hoofdscherm

Hier kunt je, je Messenger aanpassen zoals jij dat wilt. Om de reclames weg te halen moet je in ieder geval 2 x de optie “Advertentie verwijderen” aanklikken. Je kunt nu ook de andere opties die je aan wilt passen aan vinken. Je ziet eventuele voorbeelden aan de zijkant van het programma.

Als je alle opties aangevinkt hebt die je aan wilt passen, klik je op toepassen. Je krijgt dan de volgende melding:

let op

Om Messeger aan te passen moet je eerst het hele programma afsluiten. Dit kun je doen door met de rechtermuisknop op het icoontje te klikken en daarna op Afsluiten.

Waarschijnlijk is je msn hiermee niet helemaal afgesloten, dit kun je controleren door het taakbeheer te openen. (Druk tegelijker tijd op Ctrl+Shift+Esc) Klik op het tabblad Processen. Zorg er voor dat onder aan de lijst voor de tekst “Processen van alle gebruikers weergeven” een vinkje staat. Zoek het proces “msnmsgr.exe”. Klik het aan en klik op “Taak beëindigen”.

Kijk hierna of het proces “msnmsgr.exe” nog meer voor komt en sluit het ook af.

Ga nu terug naar A-Patch en klik op OK.

Als alles gelukt is krijg je de melding “Messenger is succesvol gepatcht”. Klik op sluiten en Messenger wordt opnieuw opgestart, en dat zonder reclames!

Mocht je vragen hebben, is er iets wat je niet snapt of is het gelukt de reclames weg te halen? Laat het hier onder weten!

Geschreven door:
WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Inloggen